Szóviccből országimázs

A Totál szívás (Breaking Bad) című amerikai sorozat legutóbbi epizódjában Saul azt javasolta Waltnak, hogy küldje át Hanket Belizebe, és ezalatt nyilvánvalóan nem a homokos karibi tengerpartra, sokkal inkább a túlvilágra gondolt. Ismerve az albuquerque-i sufni-drogbáró történetét, ennek önmagában nem is lenne túl nagy hírértéke, ha Belize nem egy létező közép-amerikai ország lenne, ami kapva az alkalmon, azonnal egy kisebb kampányt épített Saul kínos "szóviccére".

belize.jpg

Az elsősorban Mexikóval és Costa Ricával versengő kispénzű úti cél turisztikai hivatala ugyanis sértés helyett a magas labdát látta ebben a kéretlen szereplésben, és értesülve az esetről, egy Twitter-bejegyzésben küldte el Belizebe a sorozatot jegyző Vince Gilligant, valamint a stáb nyolc tagját. És csakhogy ne legyen félreértés, a szervezet e kifejezés alatt valóban egy tengerparti nyaralást értett, ahol a hollywoodi sztárok az évad végeztével négy napig az igazi mennyországban érezhetik magukat.

belize-breaking-bad-hed-2013.jpg

       

Címkék: vírusmarketing social media Twitter endorsement marketing válaszkampány Belize

2013.09.01. 09:27
3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr505481656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blaubner 2013.09.01. 12:10:42

ügyes, jól reagáltak.

joszip 2013.09.01. 13:46:53

Minden jó csak azt a "Totál szívás"-t tudnám feledni. Aki azt nézi az még igencsak le van maradva az időben, hol van még Belize.

Mindfield 2013.09.01. 16:42:28

Úgy látszik egyesek tanultak a Boratból.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása