Meleg helyzet a turizmusban

Amíg pár száz kilométerrel nyugatabbra a fontosabb turisztikai úti célok már szexuális orientáció alapján is célozzák a lehetséges turistákat, addig hazánkban még a sokszor újítónak számító nagyobb fogyasztói márkák is tabuként tekintenek a melegeknek szóló marketingre. Pedig nem véletlenül kerül egyre inkább előtérbe a röviden LGBT-nek nevezett piac a turizmusmarketingben is, ugyanis egy olyan szektorról van szó, aminek a fogyasztása ellenállt a gazdasági válságnak. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) és a Nemzetközi Homoszexuális és Leszbikus Utazási Szövetség (IGLTA) által kiadott tanulmány szerint az ebbe a fogyasztói csoportba tartozó férfiak átlagosan 3.9, a nők pedig 3.3 utazást tettek a felmérést megelőző 12 hónapban. Ráadásul jóval több pénzt költöttek a tartózkodásuk alatt, valamint a közösségi csatornák használatában is sokkal aktívabbnak bizonyultak az átlagos turistákhoz viszonyítva.

pink_pillow_berlin.png

Ezt kiaknázandó, Bécs LGBT-specifikus marketinganyagok kidolgozásába fogott, Berlin Pink Pillow Berlin Collection név alatt hálózatba gyűjtötte a helyi melegbarát hoteleket, Bulgária pedig egy erre a célra dedikált weboldalon kínál utazási tippeket és csomagokat az azonos nemű párok számára. Mindeközben New York az ikonikus I love NY márka újragondolásával indított kampányt, hogy kiaknázza ezt a piacot, Új-Zéland pedig, miután nemrégiben legalizálta a melegházasságot, elindította a Make History nevet viselő kampányát, melynek keretében nyereményjátékot hirdetett az ausztrál utazók körében az első, szigetországban egybekelt azonos nemű pár cím elnyeréséért, hogy potenciális esküvő- és nászúthelyszínként definiálja magát a szomszédos turisták fejében.

                                                                                            

Címkék: New York Bécs Bulgária Berlin Új-Zéland melegmarketing

2013.07.06. 15:51
42 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr145393344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.06. 16:27:26

Jobb lemondani a pénzről, mint az erkölcsi árat elszenvedni, amit fizetni kell érte.

Hobbisebész 2013.07.06. 16:43:16

Elmehetnek a faszomba a köcsögök bezzegnyugateurópába, ha ott van a paradicsomuk.

Lassan már kötelező lesz köcsögfelvonulásra járni, a köcsögök nem hagyják békén az interjúalanyaikat, amíg vagy azt ki nem húzzák belőlük, hogy ott lesznek, és lélekben ők is buzeránsok, vagy valami "felháborítót", amit évek múlva is a képébe tudnak dörzsölni.

Közben az egészből valami nagy bizniszt próbálnak csinálni karvalyék, hogy a buzeránsok pénzét is fel tudják markolni, és a normálisok se tudjanak mástól vásárolni.

Ha belecsapna a ménkű a köcsögparádéba, jobb lenne a világ.

Hobbisebész 2013.07.06. 16:48:07

Egyébként ha se nem genetikai oka van a buzeranciának, se nem betegség (mint ahogy váltig állítják a köcsögpártiak), akkor mitől lesz köcsög valaki?

Elmondom, a szocializációtól, hogy korábban komolynak tűnő alakok, cégek nyomják a fejekbe, hogy köcsögnek lenni szép, köcsögnek lenni jó, és még menő is.

Ha a gyilkosság mellett foglalnának állást ezek a multivállalatok médiageci haverjaik támogatásával, akkor a gyilkosság válna menővé.

LMBTQP, takarodj!

ephart 2013.07.06. 16:59:42

Taknyos orrú a pénz az Istened

Hobbisebész 2013.07.06. 17:33:29

Amúgy akik "homofóboznak" már hetek óta, azok látens "homofóbok"?

Gyurcsany F. 2013.07.06. 17:40:37

MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
MOCSKOS HETEROK !!
HALAL A HETEROKRA HALAL !!

Csii 2013.07.06. 17:50:09

A környéken lakók nevében mondom, sikerült megutálni az összes buzeránst, aki a belvárosban vonul, ahelyett, hogy menne máshová vonulni. Ki a pusztába a francba.
Ha ez volt a cél, hogy megutálja minden környékbeli a buzikat, akkor ügyesek vagytok. Gratulálok.

regress 2013.07.06. 18:16:06

minél keletebbre haladunk annál nagyobb a homofóbia.de ezek az agyhalottak lassan kihalnak,akik nem zudják elfogadni a másságot.szülessen ilyen gyerekük..

sírjatok 2013.07.06. 18:31:27

@regress: "de ezek az agyhalottak lassan kihalnak"

hát azért aki homo, az valamivel nagyobb eséllyel hal ki :)

Mohamed 2013.07.06. 19:18:37

Mohamed2013.07.06. 13:05:12

Kedves posztoló

a legfőbb probléma a buzi szubkultúra képviselőível kapcsolatban az hogy a szexuális extremitásuk társadalommal való erőszakos elfogadtatásuk szándéka és módja között hatalmas a disszonancia

Alapjában véve azt hírdetik magukról hogy normálisak és ezt csak annyival kívánják mindíg alátámasztani, hogy ugyanolyanok mint mi és kész.pff
ugyanakkor annak ellenére hogy azt állítják ugyanolyanok mint az egészséges szexualítású többség (és ezért a többségnek el kell fogadni a ezen szubkultúrát)minduntalan a másságukat hírdetik egyhangúan már unalomig csak ezt tudják kidomborítani a szubkultúrájuk motívaként.

Na már most én abban látom a feloldhatatlan disszonanciát hogy elakarják magukat fogadtatni a többségi társadalommal arra hivatkozva hogy ők tulajdon képpen nem is külömböznek a többségi társadalomtól ennek ellenére a másságukat hírdetik, tehát a másságukat kihansúlyozva - a vonulgatásaik vagy egyéb rendezvényeiken - kívánják elhitetni a többséggel hogy ők ugyan olyanok és ezért elkell fogadni őket

Véleményem szerint ha a homoszexuális szubkultúra nyitni szeretne
- hova tovább - el szeretné fogadtatni magát a többsgéi társadalommal akkor a bármilyennemű rendezvényeik alkalmával -legyen az vonulás- inkább a többséggel való azonossságuk, hasonlóságuk kihansúlyozásáhval kéne erre törekedni és akkor nagyobb valószínűséggel könnyebben elfogadná ezt a szubkultúra tagjait a többség.

Ha a hasonlóságunkat és így a társadalom részeként való elfogadtatásukat a másságunk kidomborításával akarják elérni az olyan mintha fejjel rohannának a falnak, változás nem lessz a célt tekintve de újabb fájdalomban részesülnek.

Ja, hogy az egész a másságra és a harsány kítűnésre van kihegyezve és ha el akarják hitetni a többséggel hogy ugyanolyanok mint a többség akkor ezen harsány másságkultuszt hírdető kítűnést fel kelene adniuk és így ezzel oktalanná válna az egészt felvonulásokkal, parádékkal tarkított emancipációs tötrekvésük.
Hát akkor talán mégis csak egy az egyenjogúság mögé bújó polgárpukkasztáson alapuló frusztrált szubkultúra

tundrazuzmo (törölt) 2013.07.06. 19:20:48

Tényleg szükségünk van import homokosokra, akik kézenfogva flangálnának gyönyörű fővárosunk utcáin? Nem hiszem.

Meg vannak nekünk a saját homokosaink, akik szerencsére tudják hol a helyük. Kordonok mögött évente egyszer bohóckodhatnak, de egyébként muszáj nekik normális emberként DOLGOZNI és ÉLNI szép hazánkban.

Mohamed 2013.07.06. 19:20:56

@Mark'yhennon:

Meg Japánban , meg Szingapúrban, meg Malajziában, meg Katarban, meg dubajban,

szerintem itt jól megvannak a homárokra szabott turisztikai reklám szlogenek nélkül is.

pimpőke 2013.07.06. 19:31:16

Rohadt mocskos perverz buzi állatok!

A kurva anyátok vett volna inkább egy kisállatot, ahelyett, hogy ilyen nyomorult férgeket a világra szart!

Gerilgfx 2013.07.06. 19:38:26

ezek a kommentek egyszerűen csodálatosak °^°

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.07.06. 20:06:56

Az, hogy nyugaton szeretik a buzikat, és csak nálunk, bunkó magyaroknál utálják őket, az nettó hazugság. Az, hogy mit akar a politika, és mit az emberek, az két külön dolog. Beszéltem én már olyan berlinivel (nem ott élő magyar, hanem német), aki olyan jelzőkkel illetve a homárokat és az őket nyomató liberális aktivistákat, hogy azt itt jobb nem idézni...

Az úgymond kívülállók pedig nagyon kis számban mennek ki az ilyen eseményekre. A melegfelvonulás itt és és nyugaton is egy szűk kisebbség akciója. Csak nyugaton ezt méla, de csendes undor fogadja, nálunk meg az emberek élnek azzal a demokratikus jogukkal, hogy kimennek az utcára, és kifejezik a véleményüket...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.07.06. 20:36:34

Nem olvastam el a cikket, csak valahova le akarom írni ami éppen piszkálja a csőrömet.

Nekem pl. pont nincs bajom a melegekkel. Ellenben viszont már kezd zavarni, hogy az indexen második (vagy inkább harmadik) napja csak ez a téma a főbb hírekben.

Ennyire nem történik más az országban, itt van már a Nyugat?

különvélemény 2013.07.06. 20:37:29

Nem úgy van, hogy nem lehet szexuális irányultság alapján különbséget tenni?

Mi lenne, ha én HETEROKNAK hirdetném a szolgáltatásomat?

Rögtön az összes liberós agyhalott lázadna, tüntetne, feljelentene.

Foxtrotty 2013.07.06. 20:47:38

Nem értem, miért lenne bármiben más kiadni egy hotelszobát két buzinak, mint egy heteró párnak. Vagy egy étterem számára miben különbözik ha két azonos nemű ül egy asztalnál, mint egy fiúból és lányból álló pár?

Ez az egész "buzi turizmus" hajcihő megint csak valami agyszülemény, amivel a buzik saját maguknak akarják bebizonyítani, hogy ők mások. Ebben viszont nem is kételkedik senki, tényleg mások mint a normális felfogású heterók, de miért akarják folyton hogy mindenki ezzel foglalkozzon?

Bolond lukból bolond szél fúj

Foxtrotty 2013.07.06. 20:49:52

@különvélemény:
A liberáltak a legnagyobb diszkriminátorok, a legdurvább zaklatók, a legnagyobb ideológiai szájtépők

Démonmac1 2013.07.06. 20:54:25

@Foxtrotty: A liberalizmusnak köszönheted, hogy a soraid megjelenhetnek:)

Démonmac1 2013.07.06. 20:56:51

Külföldön más a mentalitás, jóval rugalmasabbak.
Pl Berlin, London, Amszterd..:) Aki még Budapest/Mo. határát sem lépte át, annak nehéz ezt elképzelnie.

Mohamed 2013.07.06. 21:04:02

@Démonmac1:

Ugyan már ennyire még a rákosi rebdszerben is ki mondhatta bárki a véleményét, erre ne legyél büszke.

különvélemény 2013.07.06. 21:04:58

@Démonmac1:
Te meg az Internetnek köszönheted, hogy a soraid megjelenhettek.

Na ennyi értelme volt a mondandódnak.

Mohamed 2013.07.06. 21:05:55

@Démonmac1:

Ja ja szingapúrban ,Japánban büntetik.

Bizonára aki még csak Londonig jutott el annak ezt nehéz elképzelnie.

szuperkrumpli 2013.07.06. 21:06:27

Pályázatot kellene kiírni Nemzeti Meleg Bolt koncesszióra! :)))

Ééén vagyokh azz, а Púúúzó! 2013.07.06. 21:26:15

A nagypapám kapja a kárpótlást New Yorkban a magyar államtól, abból idejöhet tapizni a kisfiúkat.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.07.06. 21:27:07

velemenyem szerint az a jo turista celpont ahol helyiek is vannak, na most a honi buzikbol lesz valaha annyi akik kepesek es el tudnak tartani itteni barokat vagy inkabb ok is inkabb kiruccannak nyugatra?
nem mellesleg lehetne egy kulon szallo akik csak rajuk gyurnak, de velemenyem szerint ez a homarokat nem erdekelne...

Foxtrotty 2013.07.06. 22:15:58

@Démonmac1:
A liberáltaknak semmi közük a liberalizmushoz, ami az én felfogásomban a klasszikus polgári liberalizmust jelenti. A liberáltak viszont mindent elkövetnek hogy megkeserítsék az életét annak, aki nem az ő normáik szerint akar gondolkodni, ami ugyebár pont az ellentéte a "laissez faire" felfogásnak

pánpéter 2013.07.07. 00:11:12

úristen! nincsen stratégiánk a buzi turizmusra, mostmilesz???
LOL, b+ te tényleg ilyen hülye vagy?
van stratégiánk külön a hetero turizmusra vagy hogy van ez?
fentebb már írta valaki: van különbség egy éttermi szolgáltatáson, attól függően, hogy két ratyi ül az asztalon, vagy egy házaspár? az étel az étel, a számla meg számla.
vagy hogy gondolod? a melegeknek melegebb a leves, vagy nekik alföldi szolgálja fel, nezeti színű szalaggal átkötve a sört vagy mi?
ráadásul a nemi identitás magánügy, nem közügy. egyáltalán nem érdekel, hogy az illető meleg, vagy hetero. nincs hozzá közöm ugyanis. ahogy neki sincs köze az én hálószobámhoz.

sparklie (törölt) 2013.07.07. 02:05:08

En kulfoldon elek nagyon hosszu ideje. A melegeket leszarjak a legtobb helyen. Nem baszogatjak oket, de nem is hurraznak nekik. Egyszeruen nem tema, ahogy Magyarorszagon sem tema. Akik tematizaljak, azok a homokosok, akik massal nem tudnak kitunni embertarsaik kozul, illetve ezzel akarnak a mediaban szerepelni. Mert Magyarorszagon a buzi meg kuriozum, erre meg lehet politikai, muveszi karriert epiteni. Mashol nem ajnarozzak oket, hanem a vilag nagy reszen total maganugynek tekintik a szexualis beallitottsagot.

Egy szexualis kisebbseg kiszolgalasara epiteni egy orszag turizmusat nekem kicsit Thaifoldet juttatja eszembe. Pedo, perverz stb arcok tomegevel ozonlenek oda es nehany kornyezo orszagba.
Javaslom, hogy Magyarorszag alljon ra a zoofilek kiszolgalasara. Rackajuh, kecske, lo, boci, meg oshonos magyar kutyafajtak dugasa kedvezo arakon otcsillagos hotelekben, amelyekhez istallo is tartozik.
Vagy legyen pedo szalloda minden megyeszekhelyen es furdovarosban, ahol legalis a pedofilia. Hajra!

Az, hogy pl Amszterdamban van piroslampas negyed, nem azt jelenti, hogy a hollandok erre annyira buszkek lennenek. Marmint arra, hogy a vilag minden reszerol, de leginkabb Kelet-Magyarorszagrol tomegevel mennek oda a lanyok penzt keresni.

A buziturizmust propagalo orszagok egyertelmuen a homkosok penzere utaznak. Ha mar ennyire mindegy, hogy mibol jon a penz, akkor miert nem kezdunk koka cserjeket termeszteni es kokaint gyartani? Elvegre csak egy torvenymodositas kerdese es legalizalhato lenne. Elpasszolnank kulfoldre, vagy nyithatnanak elelmes magyar vallalkozok kokain barokat a pedofil szallodak mellett.
Az, hogy a buzisag tema Magyarorszagon egyszeruen erthetetlen. Minek egy szexualis iranyultsagot unnepelni? Lesz zoofil, nekrofil es pedofil felvonulas is? Es hol maradnak a heterok? Azoknak betiltjak a felvonulasat?

A buziturizmus egyszeruen anyagilag kifizetodo. Mert a buzi nem tart el csaladot, ezert tobbet tud magara kolteni. Ez pont olyan, mint egy szingli no. Szulni keptelen, felnoni keptelen, kielegulest a vasarlasba es utazgatasban talal. Ezert jo celcsoportja a cegeknek. Tehat a mai vilagban, aki a gyerekeit tartja el, neveli, ezert nem tudja ket kezzel szorni a penzt, az egy masodrendu fogyaszto. Plane ha meg tudatos, megfontolt fogyaszto is, akkor aztan tenyleg le van irva a piac szamara.
Az adja az ertekedet, hogy mennyit fogyasztasz, mennyit koltesz. Szep vilag.

Amugy tavaly jartam Magyarorszagon, a pesti ejszakaban lattam kulfoldi buzi parokat. Engem nem zavar, elvegre pont ugy johetnek, mint a nem buzik. De attol, hogy a homokosokra kulon nem koncentral a magyar marketing gepezet, attol meg jonnek.
Mert az mekkora idiotasag, hogy kulon buzi helyszinkent reklamozzanak egy varost, orszagot? Elvegre a homokosok is esznek, isznak, alszanak valahol, varost neznek, koncertre mennek. Eleg ezeket reklamozni, aztan akit erdekel az jon majd szexualis iranyultsagtol fuggetlenul.
Kulon melegeknek reklamozni szerintem pont azt sejteti, hogy nalunk meg ez nagy szam, ujdonsag, kuriozum. Kozben mar annyi homo van, hogy Dunat lehetne veluk rekeszteni.
Csak azt nem ertem tovabbra sem, hogy a buzisag az miert erdem, miert lehet ra buszkenek lenni? Ez nem egy elismeresre melto teljesitmeny. Mas szexualis iranyultsagok nem ennyire verik a melluket, hogy marpedig tessek engem unnepelni, mert en pedofil, gerontofil, zoofil vagy nekrofil vagyok, vagy szadomazochista.

sparklie (törölt) 2013.07.07. 02:13:46

@pánpéter: na ez az, hogy a heterokra kulon nincs strategia, az mekkora kirekeszto hozzaallas?

egy buzi eppen ugy elmegy a romkocsmakba, sot neha az az erzesem, hogy tobbsegeben ok jarnak oda :) koncertekre, kiallitasokra stb.
nekem ahhoz mi kozom van, hogy a hotelszobajaban kinek teszi be a farkat es melyik testnyilasaba?

a buzisag nem erdem, buszkenek lenni ra hulyeseg
tessek valami tiszteletre meltot elerni az eletben es akkor jon majd az elismeres
Leonardo da Vinci es Michelangelo is lehet, hogy homoszexualis volt (nem tudjuk biztosan) megsem emiatt emlekszik rajuk az utokor. A farturas nem erdem, nem egy teljesitmeny. Tessek dolgozni, termelni, nem pedig vonulni es feltunoskodni. Ennyi erovel minden nap lehetne hetero buszkeseg napja... csak minek?!

Szúnyog 2013.07.07. 02:29:07

Külön öröm, hogy ennél az IGLTA-nál nincs ránk találat.
Akkor most GL, vagy LG? Kié az elsőbbség ebben a kurva nagy egyenlősdiben kedves buzifil posztoló?

fapadosrepules 2013.07.07. 03:06:44

azért ez visszaüthet - én pl. alapból nem foglalok olyan szállodát, amelyik gay friendlyként hirdeti magát...

Wagеm 2013.07.07. 06:27:20

@Mohamed: "Mohamed 2012.08.07. 19:28:24
Én csak azt sajnálom, hogy a denveri mészáros nem egy ilyen óvodába tévedt be.
Csak gonoljunk bele ilyen elit helyen nevelgetik az én pénzemből is lárvákat a majdani országnyomorító szerepére. "

Waikiki boy 2013.07.07. 06:50:51

azta mennyi primko ember van ebben az orszagban... lassan az ember szegyenli, hogy magyar... a leghangosabban horgok meg sokszor latens buzik.

Nzoltan 2013.07.07. 07:02:31

Sokak álma ez:
Sándor, József, Benedek zsákban viszik a meleget. :-D

Nzoltan 2013.07.07. 07:27:44

@Waikiki boy: Aki nem szereti a bizikat, az buzi.
Mekkora széthúzás van a buzitársadalomban. :-)

sparklie (törölt) 2013.07.07. 08:09:38

@Waikiki boy: persze, aki buzi, az azert buzi, mert o buzinak vallja magat, aki meg nem buzi, az azert buzi, mert latens es titkolja... hogyne, tehat nincsenek is heterok a vilagon
mert mindenki vagy latens vagy nyilt homokos

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása