A világ legunalmasabb kampánya

Nigéria turisztikai szervezete a Fascinating Nigeria névre keresztelt kampánnyal igyekszik felkelteni a turisták érdeklődését az afrikai ország lenyűgöző természeti értékei és kultúrája iránt, csakhogy az akció korántsem sikerült annyira magával ragadóra, mint ahogyan azt a címe sejtetni engedné. A közel ötperces promóciós videó nagy részét ugyanis a turisztikai miniszter monológja tölti ki olyan zenei aláfestéssel és állóképekkel pimpleve, ami az utazás helyett leginkább relaxációs gyakorlatok végzéséhez hozza meg az ember kedvét.

                                                                                                

Címkék: worst practice Nigéria

2013.07.09. 16:43
1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr645397799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Measurer 2013.07.09. 21:52:35

Nem kell alábecsülni a turizmus jelentőségét Nigériában, hiszen az olajban és földgázban gazdag - de lakosságban is folyamatosan gyarapodó- ország második húzóágazatának szánja a Goodluck Jonathan kormányzat- igaz külföldi források bevonásával.

Ám egy kritikus vélemény szerint a most elindított "Fascinating Nigeria" országimázs kampány is a korábbiak sorsára jut. Az előbbiek közül a "Heart of Africa" és a "Great nation, good people" néhány mrd naira elköltése után csúfosan kimúlt.

Ezúttal azonban a turisztikai miniszter, a calabari szállodatulajdonos - korábban a nemzeti olajipari vállalat szóvivőjeként ismertségre szert tevő- (High) Chief Edem Duke saját zsebből fizette az indulást - állítólag.(A video színvonala mindnesetre inkább ezt a low-cost vélekedést támasztja alá.)

Fáradozásai eredményeként reklámarca nemsokára az informatikai minisztérium vezetőjeként jelenhet meg.
leadership.ng/news/040713/controversy-over-fascinating-nigeria-launch-today

A kampánynak persze van reális alapja: a növekvő népesség munkához juttatásának igénye ill. elsősorban a biztonságosabb déli államok beruházási vágya.

Ha ez a kampány is sikertelen marad, a turisztikai miniszter legfeljebb majd hátországába a turisztikailag talán legfejlettebb Cross River államba tér vissza.
www.youtube.com/watch?v=cpHtHRWX8zA

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása