Használati útmutató turistákhoz

A közhiedelem szerint Párizs nemcsak a szerelem és a fények városa, hanem az udvariatlan és goromba vendéglátósoké is, akik sokszor képtelenek arra a gesztusra, hogy a francián kívül más nyelven is megszólaljanak. Mindezek ellenére tavaly 29 millió turista kereste fel a francia fővárost, a térség turisztikai bizottsága mégis veszélyeztetve érzi Párizs vezető pozícióját olyan, jóval barátságosabb imázzsal rendelkező úti célokkal szemben, mint London.

ScreenHunter_01 Jun. 22 22.04.jpg

Ennek érdekében a szervezet felvenné a kesztyűt a legendás francia gorombaság ellen, mégpedig egy hatoldalas tájékoztató füzetecske formájában, melyben hasznos információkkal látják el a legfontosabb látnivalók közelében dolgozó taxisokat, pincéreket, bolti eladókat és szállodai dolgozókat a külföldi turistákkal való illendő és helyes viselkedést illetően. A 30.000 példányszámban terjesztett brosúrában olyan tanácsok szerepelnek, miszerint a britek szeretik, ha a keresztnevükön szólítják őket, az olaszok szívesen ráznak kezet, a kínaikat pedig már egy egyszerű mosollyal és a saját nyelvükön történő üdvözléssel is teljességgel ki lehet elégíteni. 

ScreenHunter_02 Jun. 22 22.10.jpg

És bár első olvasásra talán viccesen hangzanak ezek a praktikák, a külföldi turisták élménybeszámolóit tekintve, egy-két magyar nyelvű példány azért néhány budapesti taxisofőr vagy belvárosi üzlet pénztárosának a kezében is jól mutatna.

                                                                 

Címkék: Párizs újramárkázás belső marketing

2013.06.23. 09:37
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr525373622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása