[spotter] Árvíz, árnyszínház és természetes fények

Az országimázs szempontjából a hirdetések mellett legalább ugyanakkora, ha nem még nagyobb szerepük van azoknak a független információknak, amelyek a hírekből vagy a populáris kultúrából származnak az adott desztinációról. De hogyan látott minket a világsajtó ezen a héten a politikai híreken túl?

A norvég Fram Film produkciós cég egy látványos videót készített a magyar fővárosról a By Natural Light sorozatának részeként. A magát Anti-Instagramnak nevező csapat természetes fényben kapta lencsevégre Budapest mindennapjait, amit "Budapest, a világ egyik legnagyszerűbb városa" hozzászólással tett közzé a studió Facebook-oldalán.

A világ vezető hírportáljai a Duna áradásáról adtak hírt, amiben többek között a Guardian, a BBC, a The New York Times, a The Independent, a Bloomberg, az Euronews és az Aljazeera videóriportot is közölt. Az árvíz mellett egy budapesti bikinis plakát képe is bejárta a világhálót, amit a Business Insider átmenetileg a világ legjobban elhelyezett hirdetésének kiáltott ki.

flooding_1.jpg

Eközben a brit bulvársajtó, köztük a Daily Mail a Britain's Got Talent tehetségkutató műsor győztes magyar csapatáról cikkezett. Az Attraction győzelme - akiknek a cikk szerint az elismerésért el kellett hagynia Magyarországot - meglehetősen megosztja a szigetország közvéleményét. Vannak, akik imádják a produkciót, sokan viszont felháborítónak találják, hogy a brit jelzőt címében is viselő tehetségkutatót tavaly egy kutya, idén pedig egy magyar csapat nyerte meg.

attraction.jpg

                                                          

Címkék: spotter Magyarország Budapest

2013.06.16. 18:06
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr215363615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása