Városnézés hajléktalanokkal

Világszerte szaporodnak az alternatív városnéző túrákat szervező cégek. A bűnügyitől a szociokulturálisig szinte már mindenféle tematikájú és előadásmódú városnéző séta létezik, egy angliai fiatalember viszont olyan ötlettel rukkolt elő, ami még a rendhagyó túrákhoz képest is szokatlannak mondható: a kíváncsi turistákat kalauzoló, hivatásos idegenvezetőket helyi hajléktalanokra cserélte. bathi úriember ezt az ötletét készpénzre is váltotta, és olyan üzleti vállalkozást hozott létre, ami a gyógyfürdőiről híres brit városka legszórakoztatóbb sétáit kínálja, a kötelező látnivalókat olyan helyszínekkel és városi történetekkel kombinálva, amik a turisták előtt általában rejtve maradnak.

dog.jpg

A hajléktalan sétákat szervező Secret City Tours koncepciója papíron teljesen kézenfekvőnek tűnik: a város turisztikai vonzerejét használni az elódázhatatlan társadalmi problémák megoldására. A megvalósítás viszont már korántsem ennyire pofonegyszerű. A nyilatkozatok szerint ugyanis nem zajlik teljesen zökkenőmentesen a fedél nélküliek integrálása, annak ellenére, hogy a képzésükben egy helyi színésztársulat és egy munkaközvetítő ügynökség is részt vállalt. A képzési program kezdetben három hajléktalannal indult, a végéig ugyanakkor már csak egy jutott: Alex, akinek a túra segítségével sikerült kitörni a hajléktalan létből, és legyőzni a tudatot - amivel szerinte még a fedél nélküliségnél is nehezebb megbirkózni -, hogy az utcára kerülve gyakorlatilag láthatatlanná vált az emberek szemében.

                                                                                     

Címkék: CSR Bath városnéző túra

2013.05.26. 15:06
3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr195315217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

braue 2013.05.27. 08:28:11

Igaz. Világszerte szaporodnak a jó dolgukban unatkozó, magukkal mit kezdeni nem tudó, dogozni utáló kábszereslibbantnak nevezett arcok, akik ostoba ötleteket próbálnak megvalósítani.

PonyvaMester · http://ponyvamester.hu 2013.05.27. 08:55:01

Hamarosan megérkeznek a de jó lenne ezt nálunk is típusú kommentek. Ugyan miért kéne/lehetne bevezetni ezt Bp-n is?!

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása