Nevezzük át Izlandot is!

Mit tehet egy ország, ha összeomlik a bankrendszere, az infláció és a munkanélküliség az egekbe szökik, illetve egy olyan vulkáni hamufelhőt szabadítanak a világra, amitől a fél Atlanti-térség légi közlekedése hetekre megbénul? A válasz egyszerű: csupán át kell nevezni az országot.

IBI_forsidumynd_win-a-trip_A.jpg

Legalábbis ezt a receptet engedte sejtetni az izlandi kormányzat felvetése, amiről kezdetben még a helyiek sem tudták eldönteni, hogy valóban komolyan vehetik-e. A dologról később persze kiderült, hogy nem más, mint egy ügyes marketingcsel, amit a szigetország turisztikai hivatala, a VisitIceland vetett be, hogy levakarja Izlandról az ország nevéből adódó jeges asszociációkat és felkeltse az érdeklődést az északi desztináció iránt.

A kampányt egy verseny formájában tavaly szeptemberben jelentették be, deklaráltan azzal a céllal, hogy az embereket gondolkodásra, valamint olyan nevek és szlogenek megfogalmazására késztessék, amelyeket Izland inspirált egy ajándékút és egy reykjavíki kiállításon való megjelenés ígéretével. Az erre a célra készített weboldalra több száz javaslat érkezett be az ország új nevére: Niceland, Danceland, Catch-A-Cloud Land, OMGWTFland... Több mint 25 ezer nevezés után, a pályázat végül két névre szűkült: "Let's Get Lost Land" és "Isle of Awe Land", amelyekhez koncepciófilmek is készültek, hogy könnyebbé tegyék meghozni a döntést a szavazásra szolgáló oldalra tévedők számára: mit is jelent Izland a világnak.

                                                                        

Címkék: vírusmarketing crowdsourcing Izland újramárkázás

2013.05.04. 10:53
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr175259110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása