Van, ahol egy mókus is lehet nagykövet

Azt mondják, hogy a közösségi média korában egy marketingkampány sikere nem feltétlenül pénz, sokkal inkább kreativitás kérdése. Ezen a platformon egy jó ötlet mémmé válva ugyanis olyan széles tömegeket képes elérni, amiről egy kispénzű desztináció fizetett csatornák esetén még csak nem is álmodhat.

squirrel-original-730x486.jpeg

Néhány évvel ezelőtt például Banff, egy 7000 fős kanadai városka mindössze egy turistafotó segítségével több mint 500 millió felhasználót ért el világszerte. A nagysikerű fényképet egy, a Banff Nemzeti Parkban túrázó házaspár készítette a Minnewanka-tó előtt pózolva, ugyanakkor a készülék önkioldásakor, az exponálás hangjára egy kíváncsi mókus ugrott a lencse elé. A félresikerült kép megjelent a National Geographic "A nap olvasói fotója" rovatában, és innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy a szemtelen rágcsáló egy pillanat alatt mémmé, majd a térség hivatalos márkanagykövetévé váljon. A kép robbanásszerű elterjedésével ugyanis hirtelen megugrott a Nemzeti Parkba látogatók száma, arra ösztönözve ezzel Banff turisztikai szervezetét, hogy a rágcsálónak saját Facebook és Twitter oldalt, valamint olyan internetes alkalmazásokat készítsen, amelyekben a híressé vált mókus segítségével bármelyik kép "elronthatóvá", és persze másokkal megoszthatóvá válik.

h-20-1661053-1250592030.jpg

michelangelosquirrel.jpg

squirrel2.jpg

                                                          

Címkék: vírusmarketing memetikai marketing social media márkanagykövet Twitter Kanada

2013.04.14. 08:56
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr645220624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása