„Az Colombia, nem Columbia”

Ez a meglehetősen egyszerű üzenet áll azon közösségi média kampány középpontjában, ami két hét alatt közel 10 ezer rajongót szerzett a Facebookon és több mint egymillió ember támogatását nyerte el világszerte. A kezdeményezés célja, hogy egyszer és mindenkorra tisztázza: Colombia egy ország, Columbia pedig egy egyetem, egy sportruházati márka, valamint egy dél-karolinai város neve.

184214_505918672787275_1049272576_n.jpg

A dolog érdekessége, hogy a dél-amerikai ország Budapest-Bukarest szindrómájával nem a helyi turisztikai szervezetek vették fel a harcot. Az "It's Colombia, Not Columbia" kampánnyal ugyanis a kolumbiai székhelyű Zemoga és Compass Porter Novelli digitális, illetve PR-ügynökségek rukkoltak elő a múlt héten lezajlott New York-i Social Media Week 13 megnyitója előtti utolsó pillanatokban, hogy bebizonyítsák: a közösségi média az egyik leghatékonyabb eszköze egy országról kialakult percepciók megváltoztatásának.

ScreenHunter_03 Feb. 24 22.40.jpg

Rodrigo Salazar, az oldal adminjának véleménye szerint a humor és a kreativitás mellett a kezdeményezés sikerességéhez az emberekben keltett hazafias érzelmek és a helyi hírességek is nagyban hozzájárultak, akik a mozgalomhoz csatlakozva segítették továbbítani a kampány üzenetét. És bár elképzelhető, hogy az akció nem lesz hosszú életű, biztos bizonyítékot szolgáltat számunkra is, hogy a hatásos országmárkázási vagy újramárkázási kísérleteket nem feltétlenül felülről, a kormányzati szintektől kell várni.

                                                 

Címkék: vírusmarketing memetikai marketing social media crowdsourcing Facebook Twitter Kolumbia endorsement marketing

2013.02.24. 23:31 · 1 trackback
1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr305102221

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.25. 12:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jimbo75 2013.02.25. 14:00:09

Tiszta szerencse, hogy mi nem Kolumbianak írjuk az országot, oh wait:DD

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása