A dánok napenergiával működnek

Egy dán utazási iroda, a SPIES Travel a figyelemfelkeltés meglehetősen vicces módját választotta, persze a vicces szó skandináv értelmében, ami legalább ugyanannyira furcsának, sőt némiképp hátborzongatónak is titulálható. A reklám insightját különböző kutatási eredmények biztosították, melyek szerint a dánok 58%-a melegebb éghajlatú desztinációkba utazna feltöltődni, és a természetes fény hiánya miatt minden négy emberből egy az élete során biztosan megtapasztalja a téli depresszió tüneteit. Hogy ezekre a problémákra egy csapásra megoldást találjon, a SPIES Travel egy "tudományos" kísérletbe kezdett a Dániai Műszaki Egyetemmel karöltve.

Screen-Shot-2013-01-28-at-7.40.05-PM-730x394.png

A kutatáshoz két, egyenként 6260 darab napelemmel borított bábut készítettek, Ulrichot és Sorent, akiket egy hétnapos kikapcsolódásra küldtek, az előbbit a fagyos Dániába, az utóbbit pedig a napfényes Gran Canariára. A vakáció leteltével a két robotot különböző vizsgálatoknak vetették alá, hogy kiderítsék, az egyhetes üdülés után melyikük produktívabb a napi teendők ellátásában, a munkahelyen és persze a hálószobában. Az összehasonlításból „meglepő” módon Soren került ki győztesen: 101-szer energikusabbnak bizonyult, mint szegény Ulrich, akinek csak egy dániai kikapcsolódásra futotta. Ezzel tehát már "tudományosan" is bizonyítottá vált, ha a dánok valóban fel akarnak töltődni, akkor melegebb helyre kell utazniuk. Lehetőleg minél messzebb, és lehetőleg a SPIES Travellel.

                                          

Címkék: vírusmarketing utazási iroda Dánia

2013.02.17. 01:02
1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr35084395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása