Isztambul 2.0-ás csodalámpája

A táblagépek és okostelefonok hozzászoktattak minket ahhoz, hogy azonnal, akár egy gombnyomással hozzájuthatunk szinte bármilyen információhoz, amire éppen szükségünk van, és ez akkor sincs sokkal másképp, ha turistaként egy idegen város utcáit rójuk. Felismerve ezt az igényt, Isztambul létrehozott egy Wizard Istanbul nevet viselő, valós idejű portált, amely Facebook és Twitter csatornákkal összekötve arra bátorítja a városba utazókat vagy az éppen ott tartózkodókat, hogy közvetlenül nekik tegyék fel az Isztambullal kapcsolatos kérdéseiket.

Az érdeklődőnek mindössze annyit kell tennie, hogy valamelyik csatornán keresztül elküldi, amiről bővebb információt szeretne kapni - például "Tudom-e használni a bankkártyámmal a török ATM-eket?" vagy "Mikor jár a következő Uskudar-Eminönü komp délután 2 után?" -, és azokra perceken belül garantáltan választ is kap. Az oldal a hét minden napján és minden órájában a felhasználók rendelkezésére áll, így valójában Isztambul ingyenes, 7/24-es "útikönyveként" funkcionál.

A rendszer közösségi, ún. crowdsourced alapokon nyugszik, vagyis a török Kulturális és Turisztikai Minisztérium támogatásával egy bizonyos Mehmet Cihangir, magát Isztambul szerelmesének valló úriember által alapított önkéntes szervezet működteti, amelyhez napról napra egyre több önkéntes lokálpatrióta csatlakozik azzal a céllal, hogy válaszaik segítségével a turisták minél jobb élményeket és tapasztalatokat vigyenek haza magukkal a török városból.

                     

Címkék: social media crowdsourcing Facebook Twitter Isztambul

2013.02.06. 18:28
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr455033644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása