Rihanna bölcsességbonbonokkal hódítaná meg a világot

A karibi szigetország turisztikai hivatala Barbados egyik legismertebb „exportcikkének” számító, 24 éves énekesnőt állította legújabb marketingkommunikációs kampányának középpontjába, hogy a fiatalabb korosztály fejében egy trendi, lüktető és szexi helyként pozicionálja magát. A hirdetésekben Rihanna színes úszódresszben olyan – szinte már coelho-i magasságokig emelkedő - inspiráló szövegekkel ajándékozza meg rajongótáborát, mint például „Az ismeretlen is csak egy olyan barát, akivel még nem találkoztál korábban”.

Barbados_Rihanna.jpg

A koncepció azért is érdekes, mert önmagukban a képekről nem derül ki azonnal, hogy egy turisztikai kampány elemeit alkotják. Twitteren és Instagramon csupán a #barbados hashtag jelzi, hogy a képek egy adott helyhez kötődnek, Facebookon viszont már egyértelmű a kapcsolódás azáltal, hogy Rihanna a „Ki akar Barbadosra látogatni?” kérdéssel, illetve egy látogatásra buzdító felhívással fordul a követői felé, megjelölve azokban a szigetország hivatalos rajongói oldalát.

A közösségi média megjelenések mellett az énekesnő a The Oprah Winfrey Showban is feltűnt, ahol egy exkluzív interjú keretében beszámolt arról, hogy jelenleg milyen érzelmek fűzik exbarátjához, Chris Brownhoz. Persze mindezt csak azután, hogy körbevezette a kedvelt televíziós műsorvezetőt a gyermekkorát meghatározó fontosabb barbadosi helyszíneken.

Barbados az együttműködéstől azt várja, hogy a Karib-térség üdülőhelyei között zajló kiélezett versenyben egy erős megkülönböztető előnyhöz juttatja az országot, hasonlóan Jamaica és Bob Marley kapcsolatához. A számok pedig önmagukért beszélnek: amikor tavaly novemberben a népszerű közösségi oldalakon hatalmas rajongóbázissal rendelkező popsztár Instagramon keresztül bepillantást engedett a kampányba, a nyilvánosságra került képek néhány órán belül közel félmillió Like-ot és több ezer hozzászólást gyűjtöttek.

      

Címkék: social media Facebook Twitter Instagram Barbados endorsement marketing

2013.01.27. 20:33
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr485033624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása