Egy svéd barátság kezdete

Képzeld el, hogy elutazol Svédországba! Éppen csak ízelítőt kapsz a skandináv kultúrából, de már utazhatsz is haza anélkül, hogy igazából találkoztál volna egy svéddel. Nos, ezt akarja minden eszközzel megakadályozni a Svéd Turisztikai Hivatal, amely a „Visit a Swede” nevet viselő kampány keretében igyekszik összehozni a turistákat és az expateket az „igazi” svédekkel.

A program a korábbi, díjnyertes Curators of Sweden Twitter account kiterjesztéseként tavaly novemberben indult, és bár hosszú távú kezdeményezésnek szánják, már az induláskor több mint 10 ezer svéd jelentkezett hostként a rendszerbe, amely többek közt a Facebookkal és a Couchsurfing.org oldallal is össze van kötve.

A koncepció pofonegyszerű. A Visitaswede kezdőoldalon megadjuk, hogy melyik városban, mettől meddig fogunk tartózkodni, majd a preferenciáink alapján kiválasztjuk azokat a tevékenységeket, amik érdekelnek: legyen az egy közös ebéd, egy kávézás, valamilyen sport- vagy kulturális esemény, de akár még szállást is találhatunk a rendszer segítségével. Ezek után nincs más dolgunk, mint kiválasztani, hogy kit is akarunk meglátogatni.

A kampány a turisták mellett a skandináv országban élő expat közösségeknek is próbál segíteni, hogy könnyedén új ismeretségeket és barátságokat kössenek, ráadásul lehetőséget teremt a helyiek számára, hogy eloszlassák azt a közhiedelmet, amely szerint a svédek tartózkodó és barátságtalan emberek.

    

Címkék: social media crowdsourcing Twitter Svédország

2013.01.23. 08:55
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr955033635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása