QR-kód a banánhéjon

Ecuador egy meglehetősen kicsi ország, elviekben mégis mindene megvan ahhoz, hogy a külföldi turisták népszerű úti céljává váljon, leszámítva a kimeríthetetlen marketingbüdzsét, hogy mindezt az emberek tudomására hozza. Na de mégis mije van ennek a 13 millió lakosú dél-amerikai országnak? Elsősorban banánja, amiből minden évben 24 millió tonna jut el a világ szinte összes tájára. Valószínűleg ebből a gondolatmenetből indult ki Ecuador turisztikai hivatala, amikor úgy döntött, hogy egy banánt, pontosabban az országban megtermelt összes banánt teszi meg Ecuador turisztikai nagykövetének.

Captura-de-pantalla-2013-05-06-a-las-10.54.34.png

A gyakorlatban mindezt úgy kell elképzelni, hogy a gyümölcsök héján egy QR-kódot tartalmazó matricát helyeznek el, amit beolvasva, egy Ecuadort népszerűsítő videóra és a hivatalos turisztikai weboldalra jut a kíváncsiskodó. A koncepció szerint így minden alkalommal, amikor valaki nekilát egy banánnak, közelebb kerülhet ahhoz, hogy meglátogassa az országot. És bár az ötlet kreatív, azért kíváncsi lennék, hányan veszik majd a fáradságot, hogy beolvassák a QR-kódot, mielőtt nekiesnek a banánnak. De az is igaz, hogy ilyen kicsi erőfeszítés árán, az akció egy próbát mindenképpen megért.

                                                                                

Címkék: márkanagykövet QR-kód Ecuador

2013.07.03. 23:59
1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://spotted.blog.hu/api/trackback/id/tr125380388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UngaBunga 2013.07.04. 17:56:10

A minap én is belefutottam egy ilyenbe. Ott mondjuk nem Ecuador volt a link alatt, hanem egy orosz oldal, és azt volt hivatott népszerűsíteni, hogy a banán mennyire egészséges és akár a chips helyett is kiváló nassolni való. Szerintem nem rossz ötlet és kíváncsian várom milyen egyéb gyümölcsön fogunk még találkozni vele :)

Elcsípted? Küldd el!

Email me

süti beállítások módosítása